Ghi sviestas yra nuo seniausių laikų Indijoje naudojamas produktas. Jis išgaunamas kaitinant įprastą sviestą ir tokiu būdu leidžiant išgaruoti visam vandeniui. Ghi sviestą galima kaitinti aukštoje temperatūroje nebijant, kad jis pradės putoti ar išsiskirs kenksmingi transriebalai. Šie ryškiai auksinės spalvos riebalai turi ypatingą riešutinį skonį ir aromatą, todėl puikiai tinka ne tik kepimui, bet ir įvairių patiekalų pagardinimui.
Gotu kola - iš Pietryčių Azijos atkeliavusi vaistažolė. Ji labiausiai žinoma dėl teigiamos įtakos kraujotakai, kas pagerina odos, nagų ir plaukų būklę bei išvaizdą. Tačiau ilgą laiką ji buvo vartojama ir atminčiai gerinti bei psichologiniams sutrikimams palengvinti. Joje taip pat apstu maistinių medžiagų: nuo B grupės vitaminų iki flavanoidų, polifenolių ir antioksidantų.
Himalajų druska - Pakistane, 5000 pėdų gylio kasyklose išgaunamas mineralas. Skirtingai nei įprasta druska, ši nėra smarkiai apdorojama ir nėra rafinuojama. Tai leidžia šiai druskai išlaikyti daugybę naudingų mineralų savo sudėtyje (kurių aptinkama net 84) bei išlaikyti natūralią savo cheminę struktūrą. To pasekoje mūsų organizmas daug lengviau ją pasisavina. Himalajų druska yra laikoma gryniausia ir naudingiausia druska, aptinkama Žemėje, todėl yra labiausiai vertinama.
Trametes versicolor, paprastai vadinamas kalakuto uodegos grybu, yra grybų rūšis, kuri pastaruoju metu išpopuliarėjo dėl savo galimos naudos sveikatai. Šio grybo ekstraktas ištirtas dėl priešuždegiminių, antioksidacinių ir priešvėžinių savybių. Jis plačiai paplitęs Azijoje ir Šiaurės Amerikoje ir jau daugelį šimtmečių vartojamas tradicinėje kinų medicinoje.
Visi žinome apie kakavą. Tačiau ar visi žinome, kokia ji maistinga? O žinoti tikrai derėtų! Turinti daug skaidulų ir baltymų, kakava taip pat turtinga ir savo mineralais. Pavyzdžiui, vien vario šimte gramų kakavos yra 378% rekomenduojamos paros normos! Dar trys mineralai peržengia šitmo procentų RPN ribą. Todėl nereikėtų galvoti, kad kavaka - tik skanėstas. Nieko panašaus!
Kerobo milteliai yra puikus kavos, šokolado ir cukraus pakaitalas, kuriame visiškai nėra kofeino, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems žmonėms. Jo skonis labai primena kakavą, tačiau yra kiek egzotiškenis bei įdomesnis, todėl jis yra dažnai naudojamas konditeriniuose gaminiuose. Be to, kerobas yra laikomas supermaistu dėl to, jog jis yra daugelio vitaminų ir mineralų šaltinis.