Ghi sviestas yra kilęs iš Indijos, kur jis naudojamas ne tik vietinėje virtuvėje, bet ir tradicinėje medicinoje – ajurvedoje. Tai nėra įprastas sviestas: jis yra išgaunamas kaitinant sviestą ant silpnos ugnies, tokiu būdu išgarinant vandenį kol lieka tik skaidrūs ir maistingi tirščiai, kurie ir sudaro Ghi sviestą. Tiesa, skirtingai nei įprastas taip gaminamas sviestas, Ghi dar yra papildomai pakaitinamas, kas jam suteikia išskirtinį riešutinį skonį ir ypatingą aromatą. Šis sviestas ypatingas savo savotišku skoniu, kuris daugeliui patiekalų gali suteikti skanų ir egzotišką prieskonį bei sukurti nosiai patrauklų aromatą. Ghi sviestas – puikiai tinka bet kokiam patiekalui gaminti, nes net kaitinant aukštoje temperatūroje jame vis tiek išlieka maistinės medžiagos. Nepaisant aukštos temperatūros jame taip pat nesusidaro jokios kenksmingos medžiagos (pvz. transriebalai).

Tačiau Ghi sviestas nėra žinomas tik kaip ypatingai skanus ir išskirtinis įprasto sviesto pakaitalas. Kaip ir minėjome, Ghi taip pat yra naudojamas ir ajurvedoje, nes jis turi ypatingų gydomųjų savybių. Ajurvedoje jis naudojamas spuoguotai odai bei vidurių užkėtejimui gydyti. Jis taip pat yra žinomas, kaip virškinimo veiklos gerintojas. Galiausiai, kaip ir kokosų aliejus, Ghi padeda atsikratyti svorio, nes skatina kitų riebalų deginimą. Šis sviestas taip pat gali pasiūlyti ir didelę vitaminų A, E ir K koncentraciją bei daug linolo rūgšties. Be to, jame nėra laktozės, todėl jis puikiai tinka jo netoleruojantiems žmonėms.

Indijoje, iš kur šis sviestas ir yra kilęs, bei aplinkinėse šalyse Ghi sviestas naudojamas ne tik kepimui ar skrudinimui. Jį taip taip yra įprasta dėti į įvairiausius patiekalus jiems paskaninti: košes, ryžius, grikius ir panašiai. Todėl naudokite jos visur, kur įprastai naudojate paprastą sviestą. Tokiu būdu savo patiekalui suteiksite išskirtinį skonį ir aromatą.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ghi sviestas, ekologiškas”

Your email address will not be published. Required fields are marked