Kvietiniai miltai yra beveik neatsiejama modernios dietos dalis (tačiau juos galima sėkmingai pakeisti spelta miltais!). Tačiau jei jau reikia kvietinių miltų, kodėl nepasirinkus ekologiškų ir pilno grūdų - kitaip tariant, geriausių - miltų?
Šiandien vis labiau populiarėjantys speltos grūdų miltai gali būti tobulas pakaitalas kvietiniams miltams, suteikiantis kepiniams savitą skonį. Spelta turi kiek mažiau glitimo, kuris taip pat yra geriau virškinamas. Be to, speltos miltuose yra daugiau skaidulinių medžiagų nei kvietiniuose miltuose.
Pasaulyje yra užauginama vis mažiau rugių ir juos pakeičia kiti javai. Tačiau besirenkantiems valgyti būtent rugius ir iš ruginių miltų pagamintus produktus, vertėtų žinoti, kad jie yra maistingi: jie turi daug vitamino B1 ir skaidulų bei yra fosforo ir vitamino B6 šaltinis. Be to derėtų atsiminti ir tai, kad kuo tamsesni ruginiai miltai - tuo daugiau maistingųjų medžiagų jie yra išsaugoję.
Ryžiai yra ne tik viena populiariausių kruopų, bet ir vienas populiariausių maisto produktų apskritai. Baltieji ryžiai yra švelnesnio skonio ir lengviau paruošiami, tačiau turi kur kas mažiau maistingųjų medžiagų nei rudieji - mažiau apdoroti - ryžiai.
Lietuvoje jie dar nėra tokie populiarūs, tačiau Rytuose - ypatingai Indijoje - ryžių dribsniai yra naudojami labai dažnai ir plačiai. Iš jų galite pasigaminti puikią pusryčių košę; o ją įprasta pasiskaninti ne tik druska, cukrumi, džiovintais vaisiais ar riešutais, bet ir aštresniais prieskoniais, pvz. čili pipirais ar svogūnais.
Šiandien makaronai gali būti gaminami iš įvairiausių grūdų: yra kvietiniai makaronai, kukurūzų makaronai, lęšių makaronai ir t.t. Todėl nėra nieko nuostabaus pamatyti ir ryžių makaronus. Šis puikaus skonio produktas yra kažkas, ką tiesiog privalote išbandyti!
Mėgstate šiek tiek pasūdytus džiovintus pomidorus? Nuostabu! Tuomet siūlome jums įsigyti ekologiškų, natūraliai saulėje džiovintų pomidorų, kuriems užauginti ir išdžiovinti nebuvo naudojami jokie chemikalai ar kitos nenatūralios medžiagos!
Ekologiški sojos gabaliukai yra labai universalus produktas ir iš jo galima pagaminti labai daug skanių patiekalų! Pavyzdžiui, tinkamai paruoštas sojų guliašas gali nesiskirti nuo to, kuris yra gaminamas iš mėsos. Būtent dėl savo universalumo, šie gabaliukai yra labai vertinami žaliavalgių ir jų maisto racione užima labai svarbią vietą.
Nors sorų grūdai Lietuvoje nėra tokie populiarūs, kai kuriose šalyse jie yra itin mėgstami. Todėl norintys išbandyti kažką naujo, o tuo pačiu papildyti organizmo atsargas variu, manganu ir skaidulomis, galite drąsiai įsigyti sorų grūdų!
Spelta yra kviečių rūšiai giminingas grūdas. Šiandien tai yra sveikuolių tarpe paplitęs pakaitalas kviečiams. Todėl ir speltos dribsniai kuo puikiausiai tinka pakeisti kviečius, nors jie gali būti vartojami ir nepriklausomai nuo kviečių, kaip sveikas ir maistingas pusryčių maistas.
Spelta grūdai ilgai laikę buvo labai populiarūs Europoje. Nors laikui bėgant jų populiarumas sumažėjo, šiandien jis vėl pradeda augti, ypatingai sveikuolių ir ekologišką žemdirbystę agituojančių žmonių tarpe. Spelta yra naudojama, kaip pakaitalas įvairiems patiekalams gaminti, kurių gamyboje tradiciškai naudojami kviečiai.
Ekologiški Peliuko Mikio makaronai tiesiai iš pačios Italijos! Pagaminti iš aukso spalvos ekologiškų kietųjų kviečių manų bei ekologiškų pomidorų ir špinatų, šie makaronai ne tik patiks jūsų vaikams, bet ir papildys jų organizmą vitaminų ir mineralų atsargomis!
Neįpareigojantis ir malonus skonis bei žema kaina - turbūt tai yra priežastys, kodėl žemės riešutai yra vieni populiariausių tarp riešutinės kilmės užkandžių. Ir nors tenka išgirsti nuomonių, kad valgyti žemės riešutus nėra itin sveika, mokslas sako ką kitą. Šimte gramų šių riešutų rasite lygiai pusę baltymų paros normos bei kiek daugiau nei trečdalį skaidulų normos. O kur dar vitaminai, mineralai ir nesočiosios riebalų rūgštys!
Mes esame įpratę valgyti žirnius, bet ar tikrai žinome apie jų suteikiamą naudą? Net ir išvirti žirniai vis tiek gali pasigirti turintys daug foliatų (kurie padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį) ir skaidulų bei esantys kalio, vario ir mangano šaltiniu.