Apie migdolų miltus
Išgirdus apie migdolų miltus, neišvengiamai kyla klausimas: kodėl jie yra gaminami ir kodėl reikėtų juos rinktis? Ar neužtenka visų kitų miltų: ruginių, kvietinių, speltos, grikių ir taip toliau? Tačiau tiesa yra tokia, kad migdolų miltai yra pakankamai unikalūs ir turi savų kozirių.
Visų pirmiausia, reikėtų pradėti nuo to, kad migdolų miltai savo sudėtyje neturi glitimo. Nėra nieko nuostabaus, nes šie miltai yra gaminami iš migdolų ir tik iš jų. Tai tėra nulupti ir itin kruopščiai susmulkinti migdolai. Todėl tiems, kurie netoleruoja glitimo, šie miltai yra tikras išganymas.
Tačiau nors grūdiniai miltai ir yra pakankamai maistingi, jie nė iš tolo neprilygsta migdolams. Būdami vienais maistingiausių riešutų apskritai, migdolai gali pasigirti didžiuliu kiekiu vitamino E, magnio, mangano, vario bei fosforo. Tačiau juose nėra mažai ir kitų maistinių medžiagų (ypatingai lyginant su grūdiniais miltais!), o ką jau kalbėti apie didelį kiekį sveikųjų riebalų! Puiki žinia yra ta, kad migdolų miltuose visos šios maistinės medžiagos ir jų suteikiamos naudos išlieka nepakitusios. Nes, kaip ir minėjome, migdolų miltai yra gaminami tik iš migdolo riešutų, be jokių priemaišų.
Visiems taip pat yra žinoma, kad grūdiniai miltai turi labai daug angliavandenių. Tai gali būti problema tiems, kurie laikosi dietos ar dėl kokių nors priežasčių nori riboti jų kiekį. Migdolai jų turi mažiau, o juose esantys angliavandeniai – sudėtingesni ir todėl organizmui suteikia didesnę naudą. Pavyzdžiui, lyginant kvietinius ir migdolų miltus, pastarieji turi gerokai (net iki keleto kartų!) mažiau kalorijų bei mažiau angliavandenių.
Nors migdolų miltai neturi glitimo ir nėra tokie elastingi, kaip kvietiniai miltai, jie vis tiek gali pakeisti bet kokius grūdinius miltus įvairiuose receptuose. Sausainiai, duonos, pyragai, blynai ir kitokie kepiniai gali būti gaminami naudojant migdolų miltus. Daugiau idėjų, kaip panaudoti šiuos miltus galite rasti čia. Tiesa, dėl mažesnio elastingumo, gali prireikti naudoti daugiau kiaušinių kartu su migdolų miltais, todėl kvietinių miltų nederėtų pakeisti visiškai aklai. Tačiau tinkamai panaudojus migdolų miltus, jų galimybės – beribės, o skonis – riešutingas ir unikalus.
Norėdami sužinoti daugiau apie migdolus ir jų naudą organizmui, spauskite čia.
Čia pateikta informacija yra bendrinio pobūdžio ir gali skirtis nuo tos, kuri yra nurodoma ant pakuotės. Esant bet kokiems neatitikimams tarp čia pateiktos ir ant pakuotės esančios informacijos, visada reikėtų vadovautis ant pakuotės pateikta informacija.
Reviews
There are no reviews yet.