Apie juodąsias pupeles

Juodosios pupelės yra kilusios iš Pietų, Centro ir Šiaurės Amerikų. Konkrečiau – jų ištakos yra aptinkamos tokiose šalyse kaip Meksika, Gvatemala, Honduras, Venesuela, Peru ir kitos. Tačiau šiandien tai nėra tik šiuose žemynuose augantis augalas – dabar jis auginamas visame pasaulyje ir yra naudojamas daugybėje skirtingų nacionalinių virtuvių.

Dėl to, kad statistikos departamentai skaičiuoja pupelių gamybą apskritai ir neišskaido jų į skirtingas rūšis (baltąsias, juodąsias, mung ir kt.), yra pakankamai sunku pasakyti, kur yra užauginama daugiausia juodųjų pupelių. Tačiau remiantis turimais duomenimis yra tikėtina, kad tai yra Kinija, Argentina, Brazilija ir Meksika.

Juodųjų pupelių galima rasti įvairiose formose: žalių, džiovintų, ar jau išvirtų ir supakuotų skardinėje. Iš jų taip pat yra daromi dribsniai, miltai ar net makaronai.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiškos juodosios pupelės”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Maistinė vertė (100 g): 1251,85 kJ/299 kCal; riebalų: 0.9 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0.1 g); angliavandenių: 51.3 g (iš kurių cukrų: 2.1 g); skaidulų: 15.5 g; baltymų: 21.3 g; druskos: 0.02 g.

Laikymo sąlygos: Atidarius pakuotę laikyti sandariai, vėsioje ir sausoje vietoje.

Kilmės šalis: Kinija