Apie grikių miltus

Kaip ir migdolų, taip ir grikių miltai yra puiki alternatyva kvietiniams miltams. Ne tik todėl, kad jie yra maistingesni ar turi įdomesnį skonį, bet ir todėl, kad juose visiškai nėra glitimo. Todėl jie puikiai tinka tiems, kurie netoleruoja ar tiesiog nenori vartoti glitimo turinčių maisto produktų.

Kaip ir jau minėti migdolų miltai, grikių miltai gali pakeisti kvietinius miltus bet kokiame recepte. Todėl galite labai sėkmingai kepti grikinius blynus, vaflius, pyragaičius ar sausainius. Tačiau omenyje derėtų turėti ir tai, kad grikių miltai nevisai tinka ten, kur reikalingas tešlos iškilimas, nes grikių miltų tešla paprasčiausiai neturi tokios ypatybės. Todėl yra kiek sudėtingiau šiuos miltus naudoti tortų ar duonos gamyboje.

Norėdami sužinoti daugiau apie grikius ir jų naudą organizmui, spauskite čia.

Čia pateikta informacija yra bendrinio pobūdžio ir gali skirtis nuo tos, kuri yra nurodoma ant pakuotės. Esant bet kokiems neatitikimams tarp čia pateiktos ir ant pakuotės esančios informacijos, visada reikėtų vadovautis ant pakuotės pateikta informacija.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiški grikių miltai”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Sudėtis: 100% ekologiški grikiai. Be glitimo.

Maistinė vertė (100 g): 1491 kJ/352 kCal; baltymų: 10.5 g; angliavandenių: 70.8 g (iš kurių cukrų: 1.1 g); riebalų: 2.9 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0.6 g); skaidulų: 1.7 g; druskos: 0.0 g.

Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje, švarioje, gerai vėdinamoje patalpoje, kurios santykinė oro drėgmė ne didesnė kaip 65%, temperatūra nedidesnė kaip 22°C.

Kilmės šalis: Lietuva