Lęšiai turbūt nera daugiausiai entuziazmo ir aistros keliantis ingredientas. Tačiau – nepelnytai. Jie ne tik labai maistingi, tačiau ir skanūs. Jei netikite – išbandykite šį receptą. Tiesa – didesniam efektui, Jums prireiks multifunkcinio puodo su lėto gaminimo funkcija.

Prep Time | 10 minučių |
Passive Time | 8 valandos |
Servings |
žmonėms
|
Ingredients
- 2 svogūnai
- 1 skardinė pomidorų pastos
- 1 čili paprika
- 4 gabalėliai imbiero (nulupto)
- 2 skiltelės česnako
- 2 arbatiniai šaukšteliai kumino
- 2 arbatiniai šaukšteliai kalendros (maltos)
- 2 stiklinės daržovių sultinio
- 1.5 stiklinės lęšių
- 1 skardinė kokosų pieno
- 3 stiklinės žiedinio kopūsto galvučių
- 1 stiklinė šaldytų žirnių
- 1 arbatinis šaukštelis laimo sulčių (šviežiai spaustų)
- basmati ryžių
- 0,33 stiklinės pistacijų (smulkintų, nesūdytų, išgliaudentų)
- druskos
- pipirų
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Naudodami (geriausia) virtuvinį kombainą, sutrinkite svogūnus, pomidorų pastą, čili papriką, imbierą, česnaką, kuminą, kalendrą ir po pusę šaukštelio druskos ir pipirų. Trinkite iki vientisos, tolygios masės.
- Ją supilkitę į didelės talpos (7l) multifunkcinį puodą su lėto gaminimo funkcija. Taip išsaugosite daugiau vitaminų ir rezultatas bus geresnio skonio.
- Į tą patį puodą supilkite sultinį, 1 stiklinę vandens, lęšius ir kokosų pieną. Ant viršaus sudėliokite žiedinio kopūsto galvutes.
- Virti 5 valandas ant aukštos padalos arba 8 valandas ant mažos padalos arba iki tol, kol lęšiai suminkštės.
- Išvirus, suberkite žirnelius, laimo sultis ir dar ketvirtį šaukštelio druskos. Viską išmaišykite.
- Patiekite šiltą ant išvirtų ryžių ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis.
Skanaus!
Palikti atsakymą