Tie kas domisi ajurveda kuo puikiausiai žino kas yra trifala. Na, o tiems kas nežino: trifala yra ko gero geriausias žinomas (kartu su ašvaganda) ajurvedos preparatas. Jis žinomas ne be priežasties: tai yra jau ilgiau nei 2 000 metų naudojami milteliai, kurie yra ko gero visapusiškiausi iš visų, kuriuos gali pasiūlyti ajurvedos medicina. Trifalos milteliai susideda iš trijų skirtingų džiovintų vaisių miltelių: agrastinio lapainio, karpotojo viršūklio ir plaukuotojo viršūklio. Todėl nieko nuostabaus, kad jie yra tokie įvairiapusiški ir gali pagelbėti turint skirtingų negalavimų.
Agrastinis lapainis turi didelę vitamino C koncentraciją. Todėl nenuostabu, kad jis dažnai naudojamas peršalimui gydyti. Karpotasis viršūklis ajurvedoje naudojamas diabetui bei aukštam kraujo spaudimui gydyti. Plaukuotasis viršūklis taip pat naudojamas diabetui gydyti, tačiau jis taip pat palengvina vidurių užkietėjimo bei silpnaprotystės simptomus.
Tačiau vartojant šiuos vaisius kartu, t.y. renkantis trifalą, privalumų yra dar daugiau. Viena pagrindinių priežasčių, kodėl trifala yra gerai žinoma yra jos priešvėžinis veikimas. Tyrimai rodo, kad kai kuriais atvejais trifala ekstraktas ne tik sulėtino vėžinių ląstelių augimą, bet ir prisidėjo prie jų sunaikinimo. Šie milteliai taip pat yra natūralūs laisvinamieji, kurie dar ir padeda išvalyti žarnyną. Triphala milteliai padeda atsikratyti ir svorio, ir „blogojo” cholesterolio.
Trifalą patartina naudoti ant tuščio skrandžio. Ją galima vartoti vieną, užgeriant stikline vandens, sumaišant su medumi arba galima tiesiog iš jos pasigaminti arbatą, naudojant pusę arbatinio šaukštelio miltelių puodeliui karšto vandens. Tačiau toli gražu ne visiems patinka trifala miltelių skonis. Todėl patartina surasti būdų kaip vartoti šiuos miltelius nepajaučiant jų skonio.
Reviews
There are no reviews yet.