Apie šilkmedžio uogas

Šilkmedis – kaip ir goji uogos – kilo iš Kinijos, kur kadaise buvo uždrausta jį išvežti iš šios šalies, o už tai būdavo skiriama net mirties bausmė (ir tam, kuris pardavė šilkmedį, ir tam, kuris jį nusipirko).

Lietuvoje auga baltas šilkmedis, ant kurio noksta baltos, oranžinės ir juodos uogos. Juodos uogos yra skanesnės, turi daugiau rūgštelės. Šilkmedžio uogos yra saldžios, desertinės, minkštos. Jos primena avietes, tačiau šios uogos nėra transportabilios, todėl parduotuvėse jų galima įsigyti jau sudžiovintų, o norint paragauti šviežių – teks patiems užsiauginti.

Saldžias ir labai skanias džiovintas baltojo šilkmedžio uogas galima valgyti vienas, su jogurtu ir sausais pusryčiais, taip pat tiks kepiniams, arbatai ar kokteiliams gardinti.

Čia pateikta informacija yra bendrinio pobūdžio ir gali skirtis nuo tos, kuri yra nurodoma ant pakuotės. Esant bet kokiems neatitikimams tarp čia pateiktos ir ant pakuotės esančios informacijos, visada reikėtų vadovautis ant pakuotės pateikta informacija.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiškos džiovintos šilkmedžio uogos”

Maistinė vertė (100 g): 1377 kJ/329 kCal; riebalų: 1.5 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0.0 g, mononesočiųjų - 0.3 g, polynesočiųjų - 0.1 G); angliavandenių: 74.6 g (iš kurių cukrų: 37.7 g); skaidulų: 5.0 g; baltymų: 4.2 g; druskos: 0.17 g.

Laikymo sąlygos: Laikykite sausoje vėsioje vietoje.

Kilmės šalis: Turkija

Susijusios prekės