Apie kietuosius kviečius
Didžioji dalis makaronų yra gaminami būtent iš kietųjų kviečių, kurie yra auginami praktiškai išimtinai šiam tikslui. Būtent todėl jie yra vadinami „makaronų kviečiais”. Jie yra vieni kiečiausių kviečių, kuriuos nėra taip lengva malti, kaip kitus kviečius. Dėl savo sudėties jie yra labiau tinkami makaronams ar manams gaminti, tačiau yra mažiau tinkami gaminti miltams ir iš jų įprastai gaminamiems patiekalams. Taip yra todėl, kad iš kietųjų kviečių pagaminama tešla yra labai elastinga ir puikiai tinka makaronų gamybai, tačiau dėl sąlyginai mažo gliuteno kiekio, negali būti naudojama duonai kepti (ar kitiems patiekalams, kuriems būtina, kad tešla tinkamai iškiltų).
Norėdami sužinoti daugiau apie kviečius ir manus bei jų naudą organizmui, spauskite čia (kviečiai) ir čia (manai).
Reviews
There are no reviews yet.