Apie kietuosius kviečius

Didžioji dalis makaronų yra gaminami būtent iš kietųjų kviečių, kurie yra auginami praktiškai išimtinai šiam tikslui. Būtent todėl jie yra vadinami „makaronų kviečiais”. Jie yra vieni kiečiausių kviečių, kuriuos nėra taip lengva malti, kaip kitus kviečius. Dėl savo sudėties jie yra labiau tinkami makaronams ar manams gaminti, tačiau yra mažiau tinkami gaminti miltams ir iš jų įprastai gaminamiems patiekalams. Taip yra todėl, kad iš kietųjų kviečių pagaminama tešla yra labai elastinga ir puikiai tinka makaronų gamybai, tačiau dėl sąlyginai mažo gliuteno kiekio, negali būti naudojama duonai kepti (ar kitiems patiekalams, kuriems būtina, kad tešla tinkamai iškiltų).

Norėdami sužinoti daugiau apie kviečius ir manus bei jų naudą organizmui, spauskite čia (kviečiai) ir čia (manai).

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiški kietųjų kviečių makaronai (BIO Mickey)”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Sudėtis: ekologiški kietagrūdžių kviečių miltai, vanduo. Sudėtyje gali būti laktozės, žuvų, moliuskų likučių.

Maistinė vertė (100 g): 1497 kJ/353 kcal; riebalų: 1.2 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0.2 g); angliavandenių: 72.0 g (iš kurių cukrų: 4.0 g); skaidulų: 3.0 g; baltymų: 12.0 g; druskos: 0.005 g.

Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje vėsioje vietoje.

Kilmės šalis: Italija