Apie kakavos sviestą

Prieš išgaunant kakavos sviestą, kakavos pupelės pirmiausia yra fermentuojamos ir paskrudinamos. Tuomet, specialaus proceso metu, kakavos sviestas yra atskiriamas nuo kietosios kakavos masės. Kiek daugiau nei pusę kakavos pupelės masės sudaro būtent kakavos sviestas, kuris kartais yra papildomai apdorojamas, pašalinant per daug stiprų jo kvapą ir skonį.

Kakavos sviestą galima naudoti tiek maisto ruošime, tiek kosmetikoje. Pastarojoje jis naudojamas jau keletą tūkstančių metų ir yra žinomas dėl savo itin stipraus drėkinančio poveikio. Dėl šios priežasties daugelis kosmetikos produktų turi šio sviesto savo sudėtyje. Bet tai toli gražu nėra vienintelis kakavos sviesto poveikis odai. Jis taip pat yra žinomas, kaip puikus vaistas pažeistai odai, padedantis jai greičiau užgyti. Dėl šios priežasties yra labai populiaru kakavos sviestą naudoti, kaip balzamą pažeistoms, suskirdusioms lūpoms.

Na, o maisto ruošime jį galima naudoti įvairiai. Dažniausiai, žinoma, jis yra naudojamas gaminant visų pamėgtą šokoladą. Būtent šokolado industrija sunaudoja daugiausia kakavos sviesto visame pasaulyje. Tačiau kakavos sviesto pagalba galite nesunkiai pasigaminti ir naminį šokoladą! Bet jį taip pat galima naudoti įvairiuose kepiniuose.

Bet maiste kakavos sviestas gali būti naudojamas ne tik, kaip pakaitalas kitiems riebalams ir ne tik dėl savo unikalių savybių. Šis produktas taip pat yra naudingas organizmui. Nors jame nėra įprastinių maistinių medžiagų – mineralų ar vitaminų – jis pasižymi tuo, kad savo sudėtyje turi daug sveikųjų riebalų rūgščių. Štai, net apie trečdalį viso kakavos sviesto svorio sudaro oleino rūgštis, kuri yra priskiriama nesotiesiems riebalams. Na, o sočiųjų riebalų pakeitimais nesočiaisiais – tokiais, kaip oleino ar linoleno – padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Norėdami sužinoti daugiau apie kakavą ir jos naudą organizmui, spauskite čia.

Čia pateikta informacija yra bendrinio pobūdžio ir gali skirtis nuo tos, kuri yra nurodoma ant pakuotės. Esant bet kokiems neatitikimams tarp čia pateiktos ir ant pakuotės esančios informacijos, visada reikėtų vadovautis ant pakuotės pateikta informacija.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiškas kakavos sviestas”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Maistinė vertė (100 g): 3754 kJ/898 kCal; riebalų: 99.8 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 62.7 g); angliavandenių: 0.0 g (iš kurių cukrų: 0.0 g); skaidulų: 0.0 g; baltymų: 0.0 g; druskos: 0.002 g.

Laikymo sąlygos: Atidarius pakuotę laikyti sandariai, vėsioje ir sausoje vietoje.

Kilmės šalis: Peru

Susijusios prekės