Apie shiitake grybus

Shiitake grybus visas pasaulis akimirksniu asocijuoja su Azija, ypač Japonija. Jie tūkstančius metų naudojami tiek mityboje, tiek ir liaudies medicinoje. Japonijoje, jie tradiciškai buvo auginami nukirstuose shii medžių rastuose, kurie po nukirtimo būdavo paliekami prie kitų shii medžių, kuriuose jau augo shiitake grybai arba turėjo jų sporų.

Prieš keletą dešimtmečių įvertinimus galimybes, jų auginimas paplito po visą pasaulį ir apima maždaug ketvirtadalį visų komerciškai užauginamų grybų. Panašiai kaip ir naudojant tradicinius metodus, komerciškai shiitake auginami kietmedžių (pvz. ąžuolo) rastuose arba dirbtinėje dirvoje.

Shiitake grybai yra labai maistingi, savo sudėtyje turi įvairių vitaminų, baltymų su plačiu amino rūgščių kompleksu. Įdomu tai, kad shiitake grybai yra vienas iš nedaugelio maisto produktų, kuriuose galima rasti vitamino D, kuris nebūtų pridėtas dirbtinai. Tradicinėje medicinoje, jie nuo seniausių laikų vartojami įvairioms ligoms susijusioms su virškinimu gydyti ar tiesiog sustiprinti imunitetą.

Žinoma, niekas neįsivaizduoja garsiosios miso sriubos be shiitake grybų. Viena vertus, grybų tekstūra yra poringa, todėl jie sugers daug vandens ir pasidarys įmirkę. Tačiau į sriubą juos idėjus pabaigoje, jai suteiksite papildomą ir sodrų sluoksnį skonio. Jeigu norite panašaus sodrumo suteikti daržovių sultiniui – įdėkit džiovintų shiitake grybų!

O ką daryti su šių grybų milteliais? Naudokite kaip prieskonius, tiesiog kartu su druska ir pipirais. Ši trijulė tobulai dera tarpusavyje, nes shiitake milteliai yra tiesiog momentinė umami skonio dozė! Įdėkite šaukštelį ar du į plaktą kiaušinienę, virtus makaronus, sriubas, ir laikykitės – skonis taps visiškai kitoks – sodrus ir ryškus. Juos galima naudoti ir tiesiog dėl savo maistingųjų medžiagų, kartu su sultimis, pienu ar jogurtu, kaip ir kitą supermaistą!

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Shiitake grybų milteliai”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Susijusios prekės