Apie chlorellą

Chlorella (lot. Chlorella vulgaris) – kaip ir spirulina – yra gėlų vandenų dumblis iš kurio yra gaminami maistingi milteliai. Chlorella milteliuose yra gausu baltymų bei skaidulinių medžiagų, todėl tinka tiems, kurių organizmas reikalauja didelio baltymų kiekio (pvz. aktyviai sportuojantiems).

Chlorelos, kaip maisto produkto, vartojimas siekia 20 amžiaus vidurį. Augant žmonių populiacijai, karui sunaikinus didelę dalį produktyvaus kapitalo ir baiminantis vis augančios globalaus bado problemos, buvo pradėta ieškoti pigių, bet aukštos kokybės maisto produktų su daug baltymų, kurie galėtų padėti šias problemą išspręsti. Taip visų dėmesys nukrypo į chlorellą, kuri puikiai atitiko šiuos reikalavimus.

Apie pusę išdžiovintų chlorella miltelių svorio sudaro baltymai. Be to, šie milteliai turi riebalų ir vitaminų. Tai bei papildomi tyrinėjimai leido mokslininkams teigti, kad ateityje chlorela gali tapti itin svarbią reikšmę turinčiu maisto produktu. Nors šie teiginiai buvo išsakyti 20 amžiaus viduryje, šiai dienai mokslininkų lūkesčiai nebuvo pateisinti, dalinai dėl to, jog maisto problema buvo išspręsta padidėjusiu žemdirbystės našumu, bet dalinai todėl, kad chlorellos gamyba pasirodė esanti daug sudėtingesnė ir brangesnė nei buvo manyta iki tol.

Tačiau nors chlorella milteliai ir nėra masiškai vartojamas maisto produktas, jie yra tapę svarbia sveikuolių maisto raciono dalimi. Per parą patartina suvartoti ne daugiau pusę arbatinio šaukštelio miltelių.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiški chlorellos milteliai”

Your email address will not be published. Required fields are marked