Raudonosios pupelės yra mėgstamos maisto ruošime, nes jos sugeba sugerti aplinkinius skonius ir todėl gali būti naudojamos pakankamai universaliai. Be to, kaip ir kitos pupelės, šios taip pat yra puikus skaidulų ir baltymų šaltinis.

Raudonosios pupelės yra kilusios iš Peru, o kituose žemynuose pasirodė tik nuo 15 amžiaus, kuomet jos buvo atgabentos į Europą. Po to jos buvo nugabentos į Afriką ir Aziją, kur jos labai paplito ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl to, jog tai yra vienas pigiausių baltymų ir maistingųjų medžiagų šaltinis pasaulyje. Šiandien jos yra ir integrali kai kurių kultūrų dalis. Daugiausia raudonų pupelių yra pagaminama Indijoje, Kinijoje, Brazilijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiškos raudonos pupelės”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Maistinė vertė (100 g): 1394 kJ/333 kcal; riebalų: 0.85 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0.22 g); angliavandenių: 45.07 g (iš kurių cukrų: 2.11 g); baltymų: 23.36 g; druskos: 0.03 g.

Laikymo sąlygos: nuo +6 iki +23 C temperatūroje.

Kilmės šalis: Kinija