Apie Peruvines dumplūnes

Peruvinės dumplūnės, angliškai dar vadinamos Peru žemės vyšniomis, kaip nurodo pavadinimas kilo iš Peru, tačiau nuo 18 amžiaus jas augina ir Didžiojoje Britanijoje, o nuo 19 amžiaus – Pietų Afrikoje. Pačios uogos – 1.25–2 cm skersmens, lygiu, blizgiu paviršiumi, geltonos spalvos su oranžiniu atspalviu, švelnaus skonio, panašios į miniatiūrinius geltonus pomidoriukus, o tekstūra panaši į kieto pomidoro. Suvalgius, uogos primena ananasą, turi gaivinančio vaisių rūgštumo, panašaus į žemuogių.

Uogos valgomos vos nuskynus arba naudojamos salotose, desertuose, uogienėse ir džemuose. Jos puikiai tinka su aštriais patiekalais, jas galima džiovinti ir valgyti kaip figas, abrikosus ar razinas, o ypatingam skoniui gauti, galima jas pamirkyti karštame šokolade!

Čia pateikta informacija yra bendrinio pobūdžio ir gali skirtis nuo tos, kuri yra nurodoma ant pakuotės. Esant bet kokiems neatitikimams tarp čia pateiktos ir ant pakuotės esančios informacijos, visada reikėtų vadovautis ant pakuotės pateikta informacija.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiškos džiovintos peruvinės dumplūnės”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Sudėtis: 100% ekologiškos peruvinės dumplūnės. Supakuota aplinkoje, kurioje yra riešutų ir sėklų.

Maistinė vertė (100 g): 1398 kJ/334 kCal; riebalų: 5.6 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0.5 g); angliavandenių: 49.0 g (iš kurių cukrų: 34.4 g); skaidulų: 27.0 g; baltymų: 6.6 g; druskos: <0.1 g.

Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje, tamsioje ir vėsioje vietoje.

Kilmės šalis: Peru