Apie kukurūzų dribsnius
Visi mes esame išbandę kukurūzų dribsnius. Kažkam tai vis dar yra kasdienis pusryčių pasirinkimas numeris vienas. Tačiau nors šiandien kukurūzų dribsniai yra velniškai populiarūs, jie atsirado santykinai vėlai: pirmieji tokie dribsniai buvo pradėti gaminti tik paskutiniais 19 amžiaus metais. Juos gaminti pradėjo visiems puikiai pažįstama Kellogg’s kompanija. Ir nors kukurūzų dribsnių populiarumas šiandien yra milžiniškas, o Kellogg’s kompanija – daugiamilijoninė, patys dribsniai buvo atrasti per visišką atsitiktinumą, kuomet John Harvey Kellogg (Kellogg’s kompanijos įkūrėjas) virtuvėje per aplaidumą paliko išvirtų kviečių. Grįžus atgal jis pamatė, kad jie nebėra tinkami valgyti ir pabandė iš jų pagaminti tešlą, tačiau jo nuostabai šie kviečiai pavirto dribsniais. Taip gimė idėja gaminti kukurūzų dribsnius, o jų gaminimo procesą – patentuoti.
Įdomu tai, kad Kellogg’as buvo labai tikintis, o pirmiausia kukurūzų dribsnius akcentavo kaip… vaistą nuo masturbacijos. Tik vėliau jie išpopuliarėjo, kaip nepriklausomas pusryčių pasirinkimas.
Tačiau kukurūzų dribsniai nėra skirti viso labo pusryčiams. Pavyzdžiui, yra įprasta džiūvėsius pakeisti būtent trupintais kukurūzų dribsniais. Turint šiek tiek vaizduotės ar mokant naudotis internetu, šie dribsniai gali būti inkorporuojami ir į įvairiausių kepinių receptus.
Jokių priedų neturintys kukurūzų dribsniai yra populiariausia šių dribsnių rūšis, tačiau yra gaminama ir daugybė kitų rūšių dribsnių: sūdyti, apibarstyti cukrumi, padengti medumi ir/ar riešutai, maišyti su šokoladu ir t.t.
Norėdami sužinoti daugiau apie kukurūzus ir jų naudą organizmui, spauskite čia.
Čia pateikta informacija yra bendrinio pobūdžio ir gali skirtis nuo tos, kuri yra nurodoma ant pakuotės. Esant bet kokiems neatitikimams tarp čia pateiktos ir ant pakuotės esančios informacijos, visada reikėtų vadovautis ant pakuotės pateikta informacija.
Reviews
There are no reviews yet.