Apie cukranendrių cukrų
Rudas cukranendrių cukrus – tai sutirštintos cukranendrių, augančios tropinėse šalyse, sultys. Jos keliais etapais yra filtruojamos ir kristalizuojamos kol gaunamas cukrus. Jam būdinga auksinė rusva spalva, bet ji gali varijuoti nuo šviesiai rudos iki beveik juodos, todėl gali būti naudojamas ir kaip neintensyvus patiekalų dažiklis. Kuo jis tamsesnis, tuo jame daugiau melasos – juodojo salyklo. Nerafinuotas cukranendrių cukrus pasižymi karamelės, medaus skoniu ir aromatu. Cukranendrių cukrus naudojamas ne tik arbatai ar kavai gardinti. Jis puikai dera kepiniuose, desertuose ir padažuose, o pagardinę juo kavą ar arbatą, sustiprinsite ir jų aromatą.
Dėl mažesnio apdirbimo šis cukrus yra išsaugojęs didesnį kiekį maistingųjų medžiagų nei įprastas, baltasis cukrus. Tačiau dar daugiau maistingųjų medžiagų randama kituose saldikliuose: pavyzdžiui, klevų sirupe.
Čia pateikta informacija yra bendrinio pobūdžio ir gali skirtis nuo tos, kuri yra nurodoma ant pakuotės. Esant bet kokiems neatitikimams tarp čia pateiktos ir ant pakuotės esančios informacijos, visada reikėtų vadovautis ant pakuotės pateikta informacija.
Reviews
There are no reviews yet.