€2.99
Ceilono cinamonas dar yra vadinamas „tikruoju cinamonu”, nes yra gaminamas iš labai retų cinamono medžių žievės. Todėl jis yra daug retesnis už įprastą cinamoną, bet daug labiau vertinamas. Šis cinamonas turi švelnesnį ir saldesnį skonį lyginant su įprastu, randamu parduotuvėse. Kaip ir įprastas, ceilono cinamonas tinka įvairių patiekalų gamyboje: nuo desertinių ar duonos kepinių iki pikantiško skonio mėsos patiekalų. Be to, šis prieskonis yra vienas daugiausiai antioksidantų turinčių maisto produktų visame pasaulyje.
Cinamonas yra prieskonis, gaunamas sumalant cinamono medžio žievę. Šis cinamonas ypatingas tuo, kad yra išgautas iš Ceylon cinnamon medžio, kuris yra žinomas ir kaip tikrasis cinamono medis. Dėl šios priežasties Ceilono cinamonas yra žinomas, kaip „tikrasis cinamonas”. Iš šio medžio išgaunamas cinamonas išsiskiria švelnesniu, lengvesniu ir kiek saldesniu skoniu nei kitos cinamono rūšys. Jis yra laikomas ir aukštesnės kokybės, todėl yra vertinamas labiau nei kitos jo rūšys, kurios sudaro didžiąją dalį parduodamo prieskonio pasaulyje. Šiame cinamone taip pat yra mažiau kumarino, kuris yra toksiškas vartojant didesniais kiekiais.
Cinamonas nėra tik prieskonis, kurį sveikuoliai galėtų ignoruoti ramia sąžine. Šis prieskonis gali pasiūlyti net 100% kalcio, daugiau nei 60% geležies ir 30% vitamino K paros normos suvartojant jo šimtą gramų! Žinoma, cinamonas nėra vartojamas tokiais dideliais kiekiais, tačiau net ir arbatinis šaukštelis gali atnešti apčiuopiamos naudos. Vien ko vertas faktas, kad cinamonas yra vienas daugiausiai antioksidantų turinčių maisto produktų: daugiau nei goji uogos, bet šiek tiek mažiau nei baobabo vaisiaus milteliai.
Šie prieskoniniai milteliai gali pasiūlyti ir kitų privalumų: jie saugo širdį, padeda kovoje su diabetu, mažina vėžio susirgimo riziką, stiprina imunitetą bei veikia, kaip priešuždegiminis preparatas. Diabetikams jis yra ypatingai naudingas, nes dėl savo saldoko skonio (ypatingai naudojant Ceilono prieskonį), gali pakeisti dalį cukraus kasdieniniame vartojime.
Cinamonas turi daugybę skirtingų paskirčių ir priklausomai nuo virtuvės, kurioje jis naudojamas, gali paskaninti tiek konditerinius, tiek mėsos patiekalus. Bandelės su cinamonu ar sausi pusryčiai pagardinti šiuo prieskoniu tikriausiai nieko nenustebins. Tačiau Meksikoje yra įprasta cinamoną naudoti gaminant šokoladą, kas suteikia jam savotišką skonį. Dažnai jis naudojamas ir vaisiniuose konditeriniuose gaminiuose, ypatingai kartu su obuoliais. Kalbant apie egzotiškesnius patiekalus, cinamonas dažnai naudojamas gaminant aštraus skonio vištienos ir veršienos patiekalus. Tačiau jie taip pat gali būti naudojami sriuboms, saldumynams, duonai ar (alkoholiniams) gėrimams gaminti. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos!
Šiandien beveik visą pasaulio cinamoną pagamina keturios šalys: Indonezija, Kinija, Vietnamas ir Šri Lanka. Pirmosios dvi šalys pagamina tris ketvirtadalius prieskonio.
© 2018 – Ekorojus – visos teisės saugomos.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.