Balkšvojo gysločio sėklų luobelės – dar vienas ypatingas supermaistas, apie kurį girdėjęs yra tik retas iš mūsų. Šios luobelės yra galinga maistinių skaidulų bomba ir dėl šios savo sudėties yra vadinamos organizmo šluota. Žinantiems, kokią funkcija atlieką skaidulinės medžiagos, toks šio supermaisto apibūdinimas nustebinti neturėtų. Mat skaidulos valo žarnyną ir pasirūpina, kad iš organizmo būtų pašalintos jam nereikalingos ir/ar kenksmingas medžiagos. Norintys numesti svorio taip pat turėtų suklusti: daug skaidulų turintis maistas sukuria sotumo jausmą, todėl galima jaustis sočiu ilgesnį laiką. O balkšvojo gysločio sėklų luobelės, panašiai kaip ir chia sėklos, vandenyje gali išsiplėsti net iki keliasdešimt kartų! Todėl jas vartodami su vandeniu ne tik išvalysite savo organizmą nuo toksinų ir šlakų, bet ir padėsite sau kovoje su nereikalingas kilogramais.
Tačiau tai nėra vienintelės priežastys, kodėl reikėtų vartoti šias luobeles. Be to, kad jos valo organizmą ir padeda atsikratyti svorio, jos taip pat yra naudojamos ir kitiems žarnyno negalavimas palengvinti. Pavyzdžiui, balkšvojo gysločio sėklų luobeles patartina vartoti turint bet kokių problemų su viduriavimu. Kaip ir kiti skaidulomis turtingi maisto produktai, šios luobelės yra labai naudingos turintiems problemų su cholesterolio kiekiu kraujyje. Jų dėka vadinamojo „blogojo” cholesterolio kiekis organizme yra sumažinamas, ko pasekoje sumažėjo ir širdies ligų susirgimo rizika.
Balkšvojo gysločio sėklų luobeles reikėtų vartoti saikingai. Per parą nederėtų suvartoti daugiau nei keleto arbatinių šaukštelių. Vaikams reikėtų apsiriboti vos vienu šaukšteliu. Taip pat būtina jas vartoti kartu su pakankamu skysčiu vandens, nes išbrinkdamos jos geriau atliks savo funkcijas. Kuo daugiau skysčių išgersite kartu su šiuo maistu ar iš kart po jo vartojimo – tuo geriau. Galima vartoti ir prieš tai sumaišius su vandeniu ir leidus išbrinkti. Taip pat yra įprastas jas įmaišyti į maistą ar dėti į kokteilius.
Reviews
There are no reviews yet.