Apie ananasus

Ananasas kilo Pietų Amerikoje, regione tarp Brazilijos ir Paragvajaus, nors nėra žinoma faktų kada ir kas juos pradėjo auginti pirmieji. Pietų Brazilijos vietiniai gyventojai padėjo šiam vaisiui sklisti per Pietų Ameriką kol jis pasiekė Karibus, Centrinę Ameriką ir Meksiką, kur juos augino Actekai ir Majai. Kolumbas aptiko ananasą 1493 metai Gvadelupės saloje ir atsivežė jo su savimi į Ispaniją. Įdomu tai, kad kurį laikotarpį Europoje, jis buvo tapęs prabangos simboliu ir per įvairius pobūvius būdavo naudojamas kaip prabangos simbolis, o ne valgymui. Šiam tikslui vaisius būdavo naudojamas tol, kol supūdavo.

Džiovinti ananasai – gera alternatyva saldainiams kai norisi ko nors saldaus. Vaisiai auginami ekologiškame ūkyje kur yra  džiovinami nenaudojant trąšų, pesticidų ar kitokių chemikalų, taip pat be cukraus ir aromatizatorių, todėl švarūs ir sveiki, džiovinti saulėje. Tinka žaliavalgiams. Norint gauti 100 g džiovintų ananasų, reikia išdžiovinti vieną ananasą.

Čia pateikta informacija yra bendrinio pobūdžio ir gali skirtis nuo tos, kuri yra nurodoma ant pakuotės. Esant bet kokiems neatitikimams tarp čia pateiktos ir ant pakuotės esančios informacijos, visada reikėtų vadovautis ant pakuotės pateikta informacija.

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Ekologiški džiovinti ananasai”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Maistinė vertė (100 g): 1345 kJ/317 kCal; riebalų: 3.5 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0.1 g); angliavandenių: 75.8 g (iš kurių cukrų: 73.4 g); skaidulų: 5.9 g; baltymų: 2.5 g; natrio: <10 mg.

Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje vėsioje vietoje.

Kilmės šalis: Tanzanija