Acerola (Malpighia emarginata), paprastai vadinama acerola vyšnia arba Barbadoso vyšnia, yra žydinčių krūmų rūšis, priklausanti Malpighiaceae šeimai, kilusi iš Centrinės ir Pietų Amerikos. Šio augalo vaisiai dėl didelio maistingųjų medžiagų kiekio ir galimos naudos sveikatai naudojami jau daugelį amžių. Acerola vyšnių milteliai gaminami iš džiovintų ir miltelių pavidalo šviežių vaisių, juose gausu vitaminų, mineralų, antioksidantų ir kitų naudingų junginių.
Acerola vyšnių milteliuose yra daug vitamino C – net 60 kartų daugiau nei apelsinuose! Vitaminas C yra labai svarbi maistinė medžiaga daugeliui organizmo funkcijų, pavyzdžiui, imunitetui stiprinti, žaizdoms gydyti, kolagenui formuoti, kad oda ir kaulai būtų sveiki, ląstelėms apsaugoti nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, geležies įsisavinimui gerinti ir kt. Jame taip pat yra mažesnis kiekis B grupės vitaminų, tokių kaip tiaminas (B1), riboflavinas (B2) ir niacinas (B3), taip pat kitų vitaminų, tokių kaip beta karotenas ir vitaminas A.
Be to, šiuose milteliuose gausu tokių mineralų kaip kalcis, magnis ir kalis, kurie būtini normaliems raumenų susitraukimams ir nervų signalams, be kitų funkcijų, kurias jie atlieka mūsų organizme. Taip pat yra šiek tiek geležies, kuri padeda pernešti deguonį į raudonuosius kraujo kūnelius. Galiausiai jame yra antioksidantų, pavyzdžiui, flavonoidų, kurie, kaip manoma, apsaugo nuo laisvųjų radikalų sukeliamo oksidacinio streso organizme.
Apibendrinant galima teigti, kad acerola milteliai yra neįtikėtinai maistingas maisto papildas, kurį reguliariai vartojant galima gauti daug naudos sveikatai. Jame yra iki 60 kartų daugiau vitamino C nei apelsinuose, mineralų, tokių kaip kalcis ir magnis, ir antioksidantų, tokių kaip flavonoidai – nenuostabu, kodėl šis supermaistas vartojamas jau šimtmečius! Reguliariai į savo mitybą įtraukdami acerola miltelius galite pagerinti imunitetą prieš ligas ir gauti daugybę kitų sveikatai naudingų medžiagų.
Reviews
There are no reviews yet.