Stevija yra vienas iš saldžiausių gamtoje randamų augalų, kuris yra net iki 150 kartų saldesnis už cukrų. Šiandien yra vis labiau įprasta pakeisti cukrų stevija. Štai, Japonijoje 40% visos saldiklių rinkos sudaro būtent šio augalo gaminiai!
JAV itin populiarus klevų sirupas gali puikiai atstoti cukrų. Šis saldiklis, kažkiek primenantis medų, gali pasiūlyti ir keletą maistingųjų medžiagų: šimte gramų klevų sirupo yra aptinkama net 115% mangano ir 90% riboflavino RPN.
Ekologišką medų galite naudoti ir kaip saldų užkandį, kuomet pritrūkstą energijos, ir kaip vaistą. Tiek vienu, tiek kitu atveju, medus gali būti labai naudingas, ypatingai jei juo yra pakeičiamas cukrus.
Nerafinuotas cukranendrių cukrus - mažiau apdirbtas cukrus. Dėl jame esančios melasos - juodojo salyklo - jis yra tamsesnės, rusvos spalvos. Manoma, kad dėl šios priežasties šis cukrus taip pat yra išsaugojęs daugiau maistinių medžiagų.
Net ir sveikuoliai kartais nori pasmaližiauti! O jei jau reikia saldumyno, kodėl nepasimėgavus ekologiškais guminukais? Jie kuo puikiausiai tiks ne tik jums, bet ir jūsų mažyliams. Juk kai reikia rinktis saldumyną, visuomet geriau rinktis smaližiauti ekologiškai, tiesa?