Migdolų miltai yra gaminami iš migdolų riešutų (ir tik iš jų!), todėl išsaugo visas maistingąsias medžiagas (o migdoluose jų yra neįtikėtinai daug!) ir jų suteikiama naudą organizmui. Šie miltai yra puikus ir maistingas pakaitalas kvietiniams miltams, suteikiantis jiems unikalų riešutų skonį, todėl juos galite naudoti bet kokiuose kepiniuose. Be to, skirtingai nei kvietiniai, migdolų miltai neturi glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems žmonėms.
Kvietiniai miltai yra beveik neatsiejama modernios dietos dalis (tačiau juos galima sėkmingai pakeisti spelta miltais!). Tačiau jei jau reikia kvietinių miltų, kodėl nepasirinkus ekologiškų ir pilno grūdų - kitaip tariant, geriausių - miltų?
Šiandien vis labiau populiarėjantys speltos grūdų miltai gali būti tobulas pakaitalas kvietiniams miltams, suteikiantis kepiniams savitą skonį. Spelta turi kiek mažiau glitimo, kuris taip pat yra geriau virškinamas. Be to, speltos miltuose yra daugiau skaidulinių medžiagų nei kvietiniuose miltuose.
Pasaulyje yra užauginama vis mažiau rugių ir juos pakeičia kiti javai. Tačiau besirenkantiems valgyti būtent rugius ir iš ruginių miltų pagamintus produktus, vertėtų žinoti, kad jie yra maistingi: jie turi daug vitamino B1 ir skaidulų bei yra fosforo ir vitamino B6 šaltinis. Be to derėtų atsiminti ir tai, kad kuo tamsesni ruginiai miltai - tuo daugiau maistingųjų medžiagų jie yra išsaugoję.