Juk nėra nieko geriau, už šiltą trintą moliugų sriubą šaltais žiemos vakarais. Siūlome suteikti naujos gyvybės šiam senam ir gerai žinomam patiekalui.

Prep Time | 10 minučių |
Cook Time | 15 minučių |
Servings |
žmonėms
|
Ingredients
- 250 gramų moliūgo (supjaustyto kubeliais)
- 6 arbatiniai šaukšteliai chia sėklų
- 10 migdolų (išmirkytų vandenyje ir be odelės)
- 3 arbatiniai šaukšteliai svogūno (smulkinto)
- žiupsnelis muskato (smulkinto)
- 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 4 stiklinės sultinio (pagal skonį)
- 1 stiklinė kokosų pieno
- 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
- druskos
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Užmerkite chia sėklas vandenyje ir atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir suberkite smulkintą svoguną, muskatą, migdolus ir moliūgo kubelius.
- Po kelių minučių įpilkite stiklinę vandens kartu su druska ir pipirais. Užvirus, uždenkite keptuvę dangčiu ir ant mažos ugnies leiskite pasitroškinti.
- Moliūgui suminkštėjus, supilkite keptuvės turinį į trintuvą ir sutrinkite viską į vientisą masę. Po to, įpilkite sultinį ir dar kart viską permaišykite.
- Tuomet viską supilkitę į puodą ir leiskite užvirti. Užvirus, supilkite chia sėklas .
- Kai sriuba pradės tirštėti, išjunkite ugnį ir supilkite kokosų pieną.
- Patiekite karštą su kalendros ar mėtų lapeliais.
Skanaus!
Palikti atsakymą