Ekorojus - ekologiškas maistas Ekorojus - ekologiškas maistas
  • Pradžia
  • Parduotuvė
    • Ankštiniai
    • Dribsniai
    • Džiovinti vaisiai ir uogos
    • Gėrimai
    • Grūdai
    • Kitas maistas
    • Kruopos
    • Makaronai
    • Miltai
    • Riešutai
    • Saldikliai ir saldumynai
    • Sėklos
    • Supermaistas
  • Akcijos
  • Straipsniai
  • Receptai

Kreminis humusas

2018 16 vasario /Posted byAdministratorius / 0 / 0

Turbūt esatę girdėję ar net ragavę humuso. Žinoma, Viduriniuose Rytuose, žmonės neapseina nė dienos be šio ne tik skanaus, bet ir sveiko bei mastingo patiekalo. Šio recepto pagalba, pasigaminsite neprastesnį humusą nei parduotuvėje ar Egipte, Palestinoje, Jordanijoje, ar …

Print Recipe
Receptas
Prep Time 15 minučių
Cook Time 15 minučių
Servings
žmonėms
Ingredients
  • 140 g. sezamo sėklų
  • 250 g. avinžirnių (konservuotų, iš skardinės)
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 citrinos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kmynų (trintų)
  • 5 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • druskos (pagal skonį)
Prep Time 15 minučių
Cook Time 15 minučių
Servings
žmonėms
Ingredients
  • 140 g. sezamo sėklų
  • 250 g. avinžirnių (konservuotų, iš skardinės)
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 citrinos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kmynų (trintų)
  • 5 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • druskos (pagal skonį)
Instructions
  1. Pirmiausia iš sezamo sėklų reikės pasigaminti Tahini. Sezamo sėklas 3-5 minutes paskrudinti keptuvėje, nuolat maišant, iki kol jos įgaus lengvą atspalvį. Joms atvėsus, jas suberti į virtuvinį kombainą ir trinti apie minutę iki kol susiformuos vientisa masė; tuomet įpilti 3 šaukštelius aliejaus ir trinti dar 2-3 minutes. Tahini tūrėtų būti pakankamai skystos konsistencijos. Tuomet įberti žiupsnelį druskos ir dar kartą viską permaišyti.
  2. Į kombainą su tahini, įpilti iš citrinos išspaustas sultis ir trinti apie minutę. Tuomet nuvalyti masę nuo kombaino kraštų ir dar patrinti keliasdiašimt sekundžių.
  3. Supilti likusį alyvuogių aliejų, suberti trintus kmynus, pusę šaukštelio druskos ir trinti iki kol viskas gerai susimaišys (apie minutę).
  4. Avinžirnius iš skardinės (gali būti ir virti namuose, tačiau tuomet reikės daugiau laiko receptą paruošti) nuplauti po vandeniu. Pusę jų suberti į kombainą ir trinti apie minutę. Tuomet suberti kitą pusę ir trinti dar apie 1-2 minutes iki vientisos masės.
  5. Greičiausiai, masė bus truputį per tiršta ar su mažais avinžirnių gabalėliais, todėl tiesiog įpilkite kelis šaukšelius vandens ir trinkite tol, iki kol pasieksite norimą konsistenciją.
  6. Patiekti humusą apšlakstytą aliejimu ir pabarstykite paprika.

Skanaus

 

Pasidalinti įrašu

Palikti atsakymą Atšaukti atsakymą

Your email address will not be published. Required fields are marked

Paieška

Su mumis susisiekti galite
El. paštu: sarunas@ekorojus.lt

UAB "Ekodausa" dabar veiklą vykdo per elektroninę parduotuvę Nutriwell:

Nutriwell.lt logotipas

Naujienlaiškis

© 2018 – Ekorojus – visos teisės saugomos.

Apie mus | Prekių grąžinimas | Privatumo politika | Pristatymas | Atsiskaitymas