Turbūt esatę girdėję ar net ragavę humuso. Žinoma, Viduriniuose Rytuose, žmonės neapseina nė dienos be šio ne tik skanaus, bet ir sveiko bei mastingo patiekalo. Šio recepto pagalba, pasigaminsite neprastesnį humusą nei parduotuvėje ar Egipte, Palestinoje, Jordanijoje, ar …

Prep Time | 15 minučių |
Cook Time | 15 minučių |
Servings |
žmonėms
|
Ingredients
- 140 g. sezamo sėklų
- 250 g. avinžirnių (konservuotų, iš skardinės)
- 1 skiltelės česnako
- 1 citrinos
- 0.5 arbatinio šaukštelio kmynų (trintų)
- 5 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus
- druskos (pagal skonį)
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Pirmiausia iš sezamo sėklų reikės pasigaminti Tahini. Sezamo sėklas 3-5 minutes paskrudinti keptuvėje, nuolat maišant, iki kol jos įgaus lengvą atspalvį. Joms atvėsus, jas suberti į virtuvinį kombainą ir trinti apie minutę iki kol susiformuos vientisa masė; tuomet įpilti 3 šaukštelius aliejaus ir trinti dar 2-3 minutes. Tahini tūrėtų būti pakankamai skystos konsistencijos. Tuomet įberti žiupsnelį druskos ir dar kartą viską permaišyti.
- Į kombainą su tahini, įpilti iš citrinos išspaustas sultis ir trinti apie minutę. Tuomet nuvalyti masę nuo kombaino kraštų ir dar patrinti keliasdiašimt sekundžių.
- Supilti likusį alyvuogių aliejų, suberti trintus kmynus, pusę šaukštelio druskos ir trinti iki kol viskas gerai susimaišys (apie minutę).
- Avinžirnius iš skardinės (gali būti ir virti namuose, tačiau tuomet reikės daugiau laiko receptą paruošti) nuplauti po vandeniu. Pusę jų suberti į kombainą ir trinti apie minutę. Tuomet suberti kitą pusę ir trinti dar apie 1-2 minutes iki vientisos masės.
- Greičiausiai, masė bus truputį per tiršta ar su mažais avinžirnių gabalėliais, todėl tiesiog įpilkite kelis šaukšelius vandens ir trinkite tol, iki kol pasieksite norimą konsistenciją.
- Patiekti humusą apšlakstytą aliejimu ir pabarstykite paprika.
Skanaus
Palikti atsakymą