Avižų dribsniai dažniausiai naudojami pusryčių košei gaminti, nes ilgam sukuria sotumo jausmą dienos pradžioje. Tokie pusryčiai gali būti paskaninami vaisiais, uogomis, cinamonu, riešutais ar sėklomis. Iš jų galima pasigaminti įvairius kitus patiekalus: paplotėlius, sausainius, maltinius ir pan. Avižų dribsniai taip pat yra velniškai maistingi, turintys daug mangano, fosforo, vitamino B1, skaidulinių medžiagų ir kitų elementų. Todėl tai turėtų būti dar viena priežastis įtraukti avižas į savo maisto racioną.
Kuomet reikia rinktis pusryčių dribsnius, mes visi žinome kukurūzų dribsnius ar penkių grūdų dribsnius. Tačiau labai retai žmonės yra girdėję apie grikių dribsnius. O apie juos žinoti tikrai derėtų, nes grikiai yra vieni maistingiausių grūdų! Juose yra daug B grupės vitaminų, vario, magnio, fosforo ir kitų organizmui būtinų maistinių medžiagų!
Ekologiškai užauginti ir jokių priedų neturintys kukurūzų dribsniai - puikus pusryčių pasirinkimas. Tačiau juos galite naudoti ne tik pusryčiams, bet ir įvairiuose kepiniuose.
Skanūs ir maistingi ekologiški miežių dribsniai padės puikiai pradėti dieną. Nepamirškite, kad miežiuose yra daug mangano, seleno, fosforo bei skaidulinių medžiagų.
Lietuvoje jie dar nėra tokie populiarūs, tačiau Rytuose - ypatingai Indijoje - ryžių dribsniai yra naudojami labai dažnai ir plačiai. Iš jų galite pasigaminti puikią pusryčių košę; o ją įprasta pasiskaninti ne tik druska, cukrumi, džiovintais vaisiais ar riešutais, bet ir aštresniais prieskoniais, pvz. čili pipirais ar svogūnais.
Spelta yra kviečių rūšiai giminingas grūdas. Šiandien tai yra sveikuolių tarpe paplitęs pakaitalas kviečiams. Todėl ir speltos dribsniai kuo puikiausiai tinka pakeisti kviečius, nors jie gali būti vartojami ir nepriklausomai nuo kviečių, kaip sveikas ir maistingas pusryčių maistas.