Razinas galima mėgti, jų galima nemėgti, tačiau maistingųjų savybių iš jų niekas neatims. Razinose yra daug kalio, kuris padeda palaikyti normalią nervų sistemos, raumenų veiklą, normalų kraujospūdį bei daug vario, kuris yra antioksidantas ir todėl padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Todėl razinos yra ne tik saldus ingridientas įvairiuose patiekaluose, bet ir pakankamai maistingas užkandis.
Sojos pupelės yra nepakeičiamos žaliavalgių maisto racione. Nieko nuostabaus, turint omeny didelį šių pupelių baltymų kiekį (36% paros normos šimte gramų). Tačiau sojos pupelės nėra viso labo mėsos pakaitalas: jos yra maistingos (daug vario, mangano, geležies ir fosforo), todėl jas valgyti vertėtų ne tik žaliavalgiams, bet ir visiems, kam rūpi jų maisto kokybė.
Spirulina tabletės ar spirulina milteliai yra iš maistingų dumblių išgaunamas maisto papildas. Net 57% viso spirulinos svorio sudaro baltymai, todėl vien su 100 gramų spirulinos galima gauti 115% visos rekomenduotinos baltymų paros normos! Kartu su šiais baltymais organizmą aprūpinsite ir juos sudarančiomis amino rūgštimis. Paminint tik vitaminus, spirulinoje gausu vitaminų B1, B2, B3, B5, B9, E ir K. Šis augalas taip pat yra ir vitamino B6 šaltinis. Tačiau spirulinoje taip pat randama ir reikšmingi kiekiai kitų mikro ir makroelementų.
Tyrelių vaikams galite įsigyti kiekvienoje parduotuvėje. Tačiau ne kiekvienoje iš jų rasite ekologiško jų varianto. Mes siūlome įsigyti net penkių rūšių tyreles, kurių ekologiškumas yra patvirtintas atitinkamais sertifikatais, todėl galite būti užtikrinti, kad savo vaiką maitinate natūraliu, ekologišku maistu.
Erškėtuogė yra vienas daugiausiai vitamino C turinčių augalų, aptinkamų gamtoje. Tačiau erškėtuogių milteliai gali pasigirti ir esanti kitų maistinių medžiagų šaltiniu: kalcis, magnis, geležis, beta-karotinas, liuteinis, antioksidantai yra tik keletas medžiagų, aptinkamų erškėtuogėse. Šie milteliai yra naudojami sąnarių būklei ar jų skausmui mažinti, peršalimui gydyti ar tiesiog papildyti organizmą vitaminu C bei kitomis naudingomis medžiagomis.
Ghi sviestas yra nuo seniausių laikų Indijoje naudojamas produktas. Jis išgaunamas kaitinant įprastą sviestą ir tokiu būdu leidžiant išgaruoti visam vandeniui. Ghi sviestą galima kaitinti aukštoje temperatūroje nebijant, kad jis pradės putoti ar išsiskirs kenksmingi transriebalai. Šie ryškiai auksinės spalvos riebalai turi ypatingą riešutinį skonį ir aromatą, todėl puikiai tinka ne tik kepimui, bet ir įvairių patiekalų pagardinimui.
Gotu kola - iš Pietryčių Azijos atkeliavusi vaistažolė. Ji labiausiai žinoma dėl teigiamos įtakos kraujotakai, kas pagerina odos, nagų ir plaukų būklę bei išvaizdą. Tačiau ilgą laiką ji buvo vartojama ir atminčiai gerinti bei psichologiniams sutrikimams palengvinti. Joje taip pat apstu maistinių medžiagų: nuo B grupės vitaminų iki flavanoidų, polifenolių ir antioksidantų.
Himalajų druska - Pakistane, 5000 pėdų gylio kasyklose išgaunamas mineralas. Skirtingai nei įprasta druska, ši nėra smarkiai apdorojama ir nėra rafinuojama. Tai leidžia šiai druskai išlaikyti daugybę naudingų mineralų savo sudėtyje (kurių aptinkama net 84) bei išlaikyti natūralią savo cheminę struktūrą. To pasekoje mūsų organizmas daug lengviau ją pasisavina. Himalajų druska yra laikoma gryniausia ir naudingiausia druska, aptinkama Žemėje, todėl yra labiausiai vertinama.
Trametes versicolor, paprastai vadinamas kalakuto uodegos grybu, yra grybų rūšis, kuri pastaruoju metu išpopuliarėjo dėl savo galimos naudos sveikatai. Šio grybo ekstraktas ištirtas dėl priešuždegiminių, antioksidacinių ir priešvėžinių savybių. Jis plačiai paplitęs Azijoje ir Šiaurės Amerikoje ir jau daugelį šimtmečių vartojamas tradicinėje kinų medicinoje.
Visi žinome apie kakavą. Tačiau ar visi žinome, kokia ji maistinga? O žinoti tikrai derėtų! Turinti daug skaidulų ir baltymų, kakava taip pat turtinga ir savo mineralais. Pavyzdžiui, vien vario šimte gramų kakavos yra 378% rekomenduojamos paros normos! Dar trys mineralai peržengia šitmo procentų RPN ribą. Todėl nereikėtų galvoti, kad kavaka - tik skanėstas. Nieko panašaus!
Kerobo milteliai yra puikus kavos, šokolado ir cukraus pakaitalas, kuriame visiškai nėra kofeino, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems žmonėms. Jo skonis labai primena kakavą, tačiau yra kiek egzotiškenis bei įdomesnis, todėl jis yra dažnai naudojamas konditeriniuose gaminiuose. Be to, kerobas yra laikomas supermaistu dėl to, jog jis yra daugelio vitaminų ir mineralų šaltinis.