Grikių trapučiai - puikus pasirinkimas, kai norisi lengvo ir maistingo užkandžio. Taip pat tinka maistingai pradėti dieną. Juk grikiuose yra daug vario, mangano, magnio, fosforo ir B grupės vitaminų! Be to, šie trapučiai neturi glitimo.
Mes esame įpratę valgyti žirnius, bet ar tikrai žinome apie jų suteikiamą naudą? Net ir išvirti žirniai vis tiek gali pasigirti turintys daug foliatų (kurie padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį) ir skaidulų bei esantys kalio, vario ir mangano šaltiniu.
Mes pažįstame grikius, kaip skanų garnyrą. Tačiau vertėtų žinoti ir tai, kad grikiai yra pakankamai maistingi. Grikiuose yra daug riboflavino ir nacino - abu šie B grupės vitaminai padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Be to, juose yra daug mangano, magnio ir fosforo. Kaip ir kituose grūdiniuose produktuose, grikiuose yra daug skaidulinių medžiagų, ko pasekoje grikių vartojimas padeda sukurti sotumo pojūtį.
Kvietinės kruopos šiandien yra vienas pagrindinių angliavandenių šaltinių. Dėl jose esančio gliuteno, iš kviečių galima pagaminti viskoelastinę tešlą, kuri savo ruoštu gali būti naudojama labai įvairiems patiekalams gaminti. Šios ekologiškos kvietinės kruopos savo sudėtyje turi skaidulų, lengvai virškinamo krakmolo bei mineralų.
Šiandien miežių populiarumas auga dėl to, jog vis daugiau sveikuolišką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių renkasi produktus, kuriuose yra miežių. Tai stebinti neturėtų, nes miežiuose yra daug mangano, seleno, fosforo bei skaidulų.
Lietuvių taip pamėgtos perlinės kruopos gali būti ne tik ingredientas perlinių kruopų sriuboje, jos taip pat yra pakankamai maistingos. Net ir išvirus šias kruopas, jos vis tiek išlieka seleno ir skaidulinių medžiagų šaltiniu.