Kofeino neturinti, švelnaus aromato cintronžolių arbata yra užauginta nenaudojant jokių pesticidų ar kitų cheminių medžiagų. Kitaip tariant - užauginta 100% ekologiškai. Puikiai tinka visiems, norintiems gauti teigiamų žaliosios arbatos savybių, tačiau nenorintiems jokio kofeino.
Stevija yra vienas iš saldžiausių gamtoje randamų augalų, kuris yra net iki 150 kartų saldesnis už cukrų. Šiandien yra vis labiau įprasta pakeisti cukrų stevija. Štai, Japonijoje 40% visos saldiklių rinkos sudaro būtent šio augalo gaminiai!
Puero arbata yra fermentuota, ilgai brandinama juodoji arbata. Kuo ilgiau laikysite ją ant savo lentynos - tuo švelnesnis ir malonesnis taps jos skonis, nes ši arbata - kaip vynas - laikui bėgant bręsta.
JAV itin populiarus klevų sirupas gali puikiai atstoti cukrų. Šis saldiklis, kažkiek primenantis medų, gali pasiūlyti ir keletą maistingųjų medžiagų: šimte gramų klevų sirupo yra aptinkama net 115% mangano ir 90% riboflavino RPN.
Iš Kinijos kilęs sojų padažas yra gaminamas iš fermentuotų sojos pupelių ir skrudintų grūdų. Puikiai tinkantis kiniškos virtuvės patiekalams gardinti, šis padažas taip pat gali būti naudojamas ir kitiems patiekalams skaninti ar net naujiems padažams gaminti.
Abrikosų kauliukai yra saldus ir maistingas užkandis, kuris dažnai naudojamas, kaip alternatyva migdolų riešutams. Tačiau juos taip pat galite naudoti ir įvairiems desertams gaminti ar sausiems pusryčiams pasiskaninti.
Avižų dribsniai dažniausiai naudojami pusryčių košei gaminti, nes ilgam sukuria sotumo jausmą dienos pradžioje. Tokie pusryčiai gali būti paskaninami vaisiais, uogomis, cinamonu, riešutais ar sėklomis. Iš jų galima pasigaminti įvairius kitus patiekalus: paplotėlius, sausainius, maltinius ir pan. Avižų dribsniai taip pat yra velniškai maistingi, turintys daug mangano, fosforo, vitamino B1, skaidulinių medžiagų ir kitų elementų. Todėl tai turėtų būti dar viena priežastis įtraukti avižas į savo maisto racioną.
Prireikia viso ananaso tam, kad būtų galima išgauti 100 gramų džiovintų ananasų. Bet yra verta, nes džiovintų ananasų skonis - nepamainomas! Šie ekologiški, saulėje džiovinti ir jokio pridėtinio cukraus neturintys ananasai yra daugiau nei puikus užkandis, užsinorėjus kažko saldaus!
Net ir sveikuoliai kartais nori pasmaližiauti! O jei jau reikia saldumyno, kodėl nepasimėgavus ekologiškais guminukais? Jie kuo puikiausiai tiks ne tik jums, bet ir jūsų mažyliams. Juk kai reikia rinktis saldumyną, visuomet geriau rinktis smaližiauti ekologiškai, tiesa?
Nors kanapių sėklos ir taip turi neįtikėtinai daug baltymų, iš jų gaminami kanapių milteliai jų turi dar daugiau. Negana to, kanapių milteliai turi mažiau riebalų ir gerokai daugiau skaidulinių medžiagų. Todėl šie milteliai yra tobulas pasirinkimas sportuojantiems bei patikimo baltymo šaltinio ieškantiems veganams!
Trijų skirtingų formų ekologiški kietųjų kviečių makaronai. Jei jau reikia įprastų makaronų, įprastam patiekalui, kodėl nepasirinkus iš ekologiškų kviečių pagaminto produkto? O jei visgi kviečių makaronai kiek pabodo ir norisi kažko labiau egzotiško - lęšių ar kukurūzų makaronai gali būti tai, ko ieškote!
Iš kukurūzų pagaminti makaronai yra ryškiai geltonos spalvos ir turi unikalų skonį. Jei jau pabodo valgyti kvietinius makaronus, tuomet kukurūzų makaronai yra šiek tiek egzotiškas pasirinkimas, kurį privalote išbandyti bent kartą - negali žinoti, galbūt atrasite naujus mėgstamiausius makaronus!
Šie 100% ekologiški lęšių makaronai yra kažkas, ką privalote išbandyti. Ypač tuomet, jei įprasti makaronai įgriso iki gyvo kaulo ir norisi kažko naujo!
Migdolų miltai yra gaminami iš migdolų riešutų (ir tik iš jų!), todėl išsaugo visas maistingąsias medžiagas (o migdoluose jų yra neįtikėtinai daug!) ir jų suteikiama naudą organizmui. Šie miltai yra puikus ir maistingas pakaitalas kvietiniams miltams, suteikiantis jiems unikalų riešutų skonį, todėl juos galite naudoti bet kokiuose kepiniuose. Be to, skirtingai nei kvietiniai, migdolų miltai neturi glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems žmonėms.
Šiandien makaronai gali būti gaminami iš įvairiausių grūdų: yra kvietiniai makaronai, kukurūzų makaronai, lęšių makaronai ir t.t. Todėl nėra nieko nuostabaus pamatyti ir ryžių makaronus. Šis puikaus skonio produktas yra kažkas, ką tiesiog privalote išbandyti!
Ekologiški sojos gabaliukai yra labai universalus produktas ir iš jo galima pagaminti labai daug skanių patiekalų! Pavyzdžiui, tinkamai paruoštas sojų guliašas gali nesiskirti nuo to, kuris yra gaminamas iš mėsos. Būtent dėl savo universalumo, šie gabaliukai yra labai vertinami žaliavalgių ir jų maisto racione užima labai svarbią vietą.
Ekologiški Peliuko Mikio makaronai tiesiai iš pačios Italijos! Pagaminti iš aukso spalvos ekologiškų kietųjų kviečių manų bei ekologiškų pomidorų ir špinatų, šie makaronai ne tik patiks jūsų vaikams, bet ir papildys jų organizmą vitaminų ir mineralų atsargomis!
Datulės būna dviejų pagrindinių rūšių - Deglet Noor (be kauliuko) ir Medjool (su kauliuku). Pastarosios yra didesnės, minkštesnės bei pasižymi labiau išreikštu saldumu. Tačiau jos skiriasi ir savo maistingumu (nors ir nežymiai). Todėl galite palyginti jų maistingumą ir nuspręsti, kuri iš šių datulių rūšių labiau atitinka jūsų poreikius. Bet galite drąsiai užsisakyti bet kurią rūšį, nes skirtumai tarp maistingumo nėra tokie jau ir dideli!
Nors baltosios šilkmedžio uogos yra kilusios iš Kinijos, kur kadaise buvo uždrausta išvežti šių uogų medį iš šalies, šiandien šilkmedžio uogos auga net ir Lietuvoje. Šios uogos - saldus skanėstas, išvaizda kiek primenantis avietes, tačiau turinčios unikalų skonį. Galite drąsiai skanauti jomis vienomis arba pasigardinti įvairius patiekalus. Jos taip pat turi daug vitamino C.
Spirulina tabletės ar spirulina milteliai yra iš maistingų dumblių išgaunamas maisto papildas. Net 57% viso spirulinos svorio sudaro baltymai, todėl vien su 100 gramų spirulinos galima gauti 115% visos rekomenduotinos baltymų paros normos! Kartu su šiais baltymais organizmą aprūpinsite ir juos sudarančiomis amino rūgštimis. Paminint tik vitaminus, spirulinoje gausu vitaminų B1, B2, B3, B5, B9, E ir K. Šis augalas taip pat yra ir vitamino B6 šaltinis. Tačiau spirulinoje taip pat randama ir reikšmingi kiekiai kitų mikro ir makroelementų.